Hae tästä blogista

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Disneylle enimmäkseen teknisiä Oscar-ehdokkuuksia

Disneyn Oscar-ehdokkuudet jäivät tänä vuonna pääosin teknisten kategorioiden puolelle. Star Wars: The Last Jedi kahmi Disneyn elokuvista eniten ehdokkuuksia, neljä kappaletta. Ne tulivat äänieditoinnista, äänimiksauksesta, erikoistehosteista sekä musiikista. Viimeisin on säveltäjä John Williamsin 51. Oscar-ehdokkuus. Hän on eniten ehdokkuuksia saanut elossa oleva henkilö. Vain Walt Disney on Williamsin edellä.

Star Warsin lisäksi erikoistehosteillaan ehdolle pääsi Marvel-elokuva Guardians of the Galaxy Vol. 2. Viime keväänä teattereissa massoja ihastuttanut Disney-klassikko Kaunottaren ja hirviön live action -versio keräsi ehdokkuudet lavastuksestaan sekä pukusuunnittelustaan.

Pixar on edustettuna sille perinteisissä parhaan animaation ja lyhytanimaation kategorioissa. Suomessa ensi-iltansa 16. helmikuuta saava Coco on ehdolla parhaaksi animaatioelokuvaksi. Cocossa kuultava laulu Remember Me on ehdolla parhaaksi lauluksi. Laulun säveltänyt ja sanoittanut lauluntekijäpariskunta Kristen Anderson-Lopez ja Robert Lopez on voittanut palkinnon aiemmin Frozenista tutulla Let It Go -kappaleella.

Lyhytanimaatioiden kategoriassa Pixarilta on ehdolla teattereissa ennen Autot 3:a esitetty Lou. Huomionarvoista on Disneyllä vuosia työskennelleen ja Disney Legendaksikin nimetyn Glen Keanen Dear Basketballin ehdokkuus samaisessa kategoriassa.

Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan Oscar-gaalan esittää Suomessa suorana lähetyksenä Yle Teema. Sunnuntaina 4. maaliskuuta pidettävä gaala ajoittuu meillä aikaerosta johtuen sunnuntain ja maanantain väliselle yölle. Se on mahdollista nähdä uusintana Yle Teemalla maanantai-iltana ja tuolloin jo tekstitettynä. Yhdysvalloissa televisioinnista huolehtii tänäkin vuonna Disneyn omistuksiin lukeutuva ABC-kanava. Juontajana jatkaa viime vuoden gaalasta Jimmy Kimmel, joka isännöi samalla kanavalla myös omaa talk show'taan.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tarkoitat varmaan maaliskuu eikä marraskuu? Muuten Oscar-gaalaa saisi odottaa aika pitkän aikaa. :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos korjauksesta, arvon tarkkasilmäinen lukija!