Hae tästä blogista

torstai 23. heinäkuuta 2009

Uusi Disney-kanava Suomeen

Cision julkaisema lehdistötiedote:

DISNEY AVAA DISNEY XD -KANAVAN SUOMESSA

The Walt Disney Company aloittaa tänä syksynä Suomessa uuden Disney XD -kanavan. Disney XD on ensimmäinen kanava, joka on erityisesti suunnattu 6–14-vuotiaille pojille suunnattu mutta ottaa myös tytöt huomioon. Mukaansatempaavaan ohjelmistoon kuuluu piirroselokuvia, sarjoja ja elokuvia pojille, jotka pitävät seikkailusta, urheilusta, musiikista ja huumorista. Suomessa Disney XD -kanava on saatavilla kaapeli- ja satelliittiverkossa muun muassa Welhon, Viasatin, Canal Digitalin, TeliaSoneran, DNA:n ja VLP:n kautta.

Viihdyttävällä Disney XD -kanavalla nähdään sarjoja, kokoillan elokuvia ja lyhytohjelmia sekä yhdessä ESPN:n kanssa tuotettuja urheiluohjelmia. Samaan aikaan Disney XD -kanavan kanssa aloittaa internetissä Disney XD.tv, jossa voi pelata erilaisia pelejä ja katsoa videoita.

Mainoksia sisältävä Disney XD on strateginen lisä Disneyn tämänhetkiseen kanavavalikoimaan, ja se korvaa Jetix- ja Toon Disney -kanavat. Uuden kanavan myötä Disney vahvistaa multiplex-ykkösasemaansa ja tarjoaa nyt kolme 2–14-vuotiaille tytöille ja pojille sekä heidän perheilleen suunnattua kanavaa:

• Disney Channel, 6–14-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen tarkoitettu kanava, joka esittää näyteltyjä suosikkielokuvia, kuten Hannah Montana, piirroselokuvia, kuten Finias ja Ferb ja Disney Channel Original Movies -elokuvia, mukaan lukien High School Musical ja Camp Rock.
• Disney XD, 6–14-vuotiaille pojille suunnattu lasten tv-kanava, joka tarjoaa seikkailua, pelejä, musiikkia ja urheilua sisältäviä ohjelmia (yhteistyössä ESPN:n kanssa).
• Playhouse Disney, 2–5-vuotiaiden suosikkisarjoja esittävä kanava, joka tekee oppimisesta mielikuvituksellista ja hauskaa. Kanava esittää hittisarjoja, kuten Mikki Hiiren kerhotalo ja Manny Mainio.

“Disney Channel on jo eittämättä lasten tv-kanavien markkinajohtaja, ja Disney XD on mainio lisä kanavavalikoimaamme tässä strategisessa segmentissä. Uusi sisältö vetoaa varmasti laajaan kohdeyleisöön. Disney XD hyödyntää koko Disney Channelin resursseja tehden kanavasta johtavan pojille suunnatun kanavan niin Suomessa kuin muualla maailmassa”, sanoo Disney Channel Scandinavian johtaja Casper Bjørner.

Disney XD on aloittanut jo menestyksekkäästi Yhdysvalloissa tämän vuoden helmikuussa. Kanava sai avajaisviikonloppunaan ennätykselliset 15,7 miljoonaa katsojaa, joista 6,5 miljoonaa oli 6–14-vuotiaita lapsia. Ranskassa kanava aloitti toimintansa huhtikuussa.

Disney Channel Worldwide tarjoaa kaiken kaikkiaan 98 suosittua lasten tv-kanavaa ja/tai -jakelua 167 maassa ja 32 kielellä.

Ei kommentteja: